Srijeda 23 Lip 2021
Ispis

Besplatno predavanje na temu: Koristi od sustava upravljanja energijom, ISO 50001

siqSIQ Croatia d.o.o. organizira besplatno predavanje na temu "Koristi od sustava upravljanja energijom, ISO 50001". Predavanje će se održati 10. rujna 2014. u Zagrebu.

Važnost sustava upravljanja energijom
Učinkovito korištenje energije danas je tema mnogih razgovora - kako na području održivog razvoja i društvene odgovornosti tako i na području ekonomičnosti. Alat koji organizacijama omogućava dosljedno i učinkovito upravljanje energijom jest norma ISO 50001.

Uspostava sustava upravljanja energijom prema toj normi donosi organizacijama brojne prednosti:
• smanjuje troškove energije,
• smanjuje emisije stakleničkih plinova,
• zbog potrebe za uključivanjem svih zaposlenika upravljanje energijom ne ovisi o samo jednoj osobi,
• dobro upravljanje energijom postaje dio svakodnevnog radnog procesa.
Sve to značajno doprinosi uspješnom poslovanju organizacije kao cjeline.

Zašto dobiti certifikat
Certifikatom organizacija javnosti ili svojim poslovnim partnerima dokazuje da ispunjava zahtjeve norme ISO 50001 i time neposredno:
• iskazuje svoju snažnu predanost energetskoj učinkovitosti,
• povećava svoju društvenu odgovornost i potiče druge da je slijede,
• podiže razinu svoje konkurentnost na tržištu i na javnim nadmetanjima,
• osigurava nepristrani i kontinuirani nadzor nad sustavom upravljanja energijom,
• potiče stalnu nadogradnju i poboljšanje sustava u skladu s međunarodno priznatom normom
ISO 50001 i važećim zakonskim zahtjevima.

Sadržaj
• Evald Kranjčevič, predavač na temu: „Koristi od upravljanja energijom“,
• Blanka Kaker, predavačica na temu: „Predstavljanje zahtjeva norme ISO 50001 i certifikacijski postupak“
• Primjer iz prakse (predstavljanje primjera organizacije certificirane prema normi ISO 50001)
• Pitanja / diskusija,

Ciljne skupine
• Rukovodstvo organizacije
• Predstavnici uprave i odgovorni za upravljanje kvalitetom, zaštitom okoliša, upravljanje energijom
• Svi koji su zaduženi za strateški razvoj organizacije,
• Odgovorni za upravljanje objektima,
• Prosuditelji i konzultanti, stručnjaci i ekolozi,
• Svi koji žele dobiti više podataka o načinima učinkovitog održavanja i poboljšanja poslovanja organizacije.

Prijavnicu za predavanje možete preuzeti ovdje.

Više podataka o besplatnom predavanju možete saznati na internetskoj stranici www.siq.hr.


Izvor:SIQ

1
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće