Četvrtak 09 Srp 2020
Ispis

Bureau Veritas ovlašten za certifikaciju prirodne i ekološke kozmetike

bvcorganicBureau Veritas je ovlašten za certifikaciju prirodne i ekološke kozmetike u skladu sa zahtjevima standarda Cosmos . Kao što je posljednjih godina naglo porasla potražnja za ekološkim namirnicama, osviješteni potrošači  na policama s kozmetičkim proizvodima u trgovinama sve više kupuju one koje imaju oznaku »prirodno« ili »ekološko«. Tome je primjeren odaziv na strani ponude. Na tržištu otkrivamo mnoštvo prirodnih i ekoloških kozmetičkih proizvoda. Udruženja potrošača upozoravaju kupce da kod izbora takvih proizvoda budu oprezni, budući da je zakonodavstvo na području kozmetičkih proizvoda u EU vrlo slabo.

Na tržištu EU vrijedi da se kozmetički proizvod može oglašavati kao prirodan ako sadrži barem 2% prirodnih sastojaka, odnosno sastojke biljnog, životinjskog, mineralnog, slatkovodnog ili morskog porijekla. Zahtjevi zakonodavstva ne definiraju porijeklo prirodnih sastojaka, što znači da oni mogu biti proizvedeni na konvencionalan način. Zahtjevi za ekološku kozmetiku su stroži. Ekološki sastojci su proizvedeni bez umjetnih gnojiva i upotrebom sredstava za zaštitu biljaka koji su okolišu prihvatljivi.

Danas je u upotrebi više certifikata različitih udruženja i međunarodno priznatih standarda s različitim kriterijima koji potvrđuju određenu kvalitetu i potrošačima olakšavaju izbor kupovine u mnoštvu različitih kozmetičkih preparata. Zbog brojnih proizvođača koji zavaravaju svoje korisnike o tome koliko su prirodni njihovi proizvodi, a koji ujedno sadrže brojne za zdravlje i okoliš štetne tvari, je razvoj standarda bio nužan i vrlo dobrodošao.

2002. godine su pojedine organizacije počele uspostavljati različite standarde te su ubrzo  shvatile da bi kozmetičkoj industriji, međunarodnoj trgovini i potrošačima najviše odgovarao jedan zajednički standard. Udruženim snagama nastao je Cosmos, sveeuropski standard koji obuhvaća podjelu na prirodnu i ekološku  kozmetiku prema istim zahtjevima kao što to propisuju pojedini standardi šest osnivačkih akreditiranih tijela za certifikaciju: BDIH (Njemačka), BIOFORUM (Belgija), COSMEBIO (Francuska), ECOCERT (Francuska), ICEA (Italija) i SOIL ASSOCIATION (UK). Osnivačke organizacije udružuju više od 1400 certificiranih kozmetičkih marki i više od 24.000 proizvoda koji se prodaju u više od 40 država cijelog svijeta. Krajem 2016. godine će u EU prestati valjanost svih pojedinih nacionalnih standarda za certifikaciju prirodne i ekološke kozmetike te će Cosmos postati jedini važeći standard.

Bureau Veritas d.o.o. je pribavio ovlaštenje za provedbu certifikacijskog postupka u skladu sa zahtjevima standarda Cosmos za proizvodnju prirodne i ekološke kozmetike.

Pročitajte više na www.bureauveritas.hr.


Izvor:BVC

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće