Srijeda 04 Kol 2021
Ispis

DNV GL objavio preuzimanje tvrtke NOOMAS Certification

dnvglHØVIK, rujan 2015: DNV GL sa zadovoljstvom objavljuje da je završen process akvizicije tvrtke NOOMAS Certification (Noomas Sertifisering),

vodećeg norveškog inspekcijskog i certifikacijskog tijela u području uzgoja ribe i pripadajuće opreme. 

“Ovom akvizicijom DNV GL povećava svoje kapacitete i utjecaj u sektoru akvakulture, osobito u Norveškoj koja ima jaku globalnu poziciju u području morske akvakulture. NOOMAS tehničke usluge usmjerene su na djelovanje ribogojilišta i na odličan način upotpunjuju naš postojeći portfelj usluga u lancu nabave sektora akvakulture,” izjavljuje Luca Crisciotti, CEO u DNV GL – Business Assurance.   “Ova akvizicija omogućiti će nam da ponudimo široku lepezu usluge certifikacije treće strane ribogojilištima i cjelokupnom sektoru akvakulture te na taj način povećamo našu sposobnost  pružanja podrške toj djelatnosti u nastojanjima da postane sigurnija i održivija.”

NOOMAS (Noomas Sertifisering) je norveško vodeće inspekcijsko i certifikacijsko tijelo u području akvakulture i pripadajuće opreme. Kao tvrtka usmjereni su na pružanje podrške uzgajalištima pružanjem usluge certifikacije s ciljem povećanja stupnja sigurnosti i održivosti. Sa sjedištem u Bergenu i zaposlenicima smještenim širom obalnog područja Norveške, NOOMAS prvenstveno pruža usluge akreditirane certifikacije putem koje pruža podršku industriji u ispunjenju zakonskih zahtjeva i specifičnih zahtjeva vezanih za djelatnost i opremu (NYTEK i NS 9415).

“Za DNV GL grupu akvizicija NOOMAS-a potvrđuje našu čvrstu opredijeljenost rastu u području potvrđivanja i također u samom sektoru morske hrane, čime  jačamo svoj brend i poziciju na tržištu. Time ujedno naglašavamo svoju jaku usmjerenost ka rastu u ključnim industrijama kao što je sektor hrane i pića,” izjavljuje Renato Grottola, Chief Strategy & M&A Officer, DNV GL.

Osnivač i CEO tvrtke NOOMAS Jon-Terje Lepsøy: “Radujemo se što ćemo moći pružati podršku svojim klijentima s istim osobljem i kompetencijama, ali sa značajno širim portfeljem usluga i koristi vezanih uz novu strukturu organizacije. S ovim događajem, uvjeren sam da zajedno možemo stvoriti veću vrijednost za naše klijente u budućem razdoblju.˝

Više podataka možete saznati na internetskoj stranici www.dnvgl.hr/assurance.


Izvor:DNV GL

1
17
10
2
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
TUV Logo N
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće