Nedjelja 20 Ruj 2020
Ispis

Kako napisati poglavlje Kontrola kvalitete u projektima

hkieU organizaciji Hrvatske komore inženjera elektrotehnike održat će se predavanje "Kako napisati poglavlje Kontrola kvalitete u projektima" dana 16. 04. 2015. u Zagrebu, Poslovni toranj Chromos, Ulica grada Vukovara 271. Izgradnja elektroenergetskih objekata, zbog svoje kompleksnosti, trajanja i opsega angažiranih sredstava, zahtjeva sustavni pristup osiguravanju kvalitete u svim fazama, od izrade idejnog projekta pa do završnih radova montaže i puštanja u pogon kao i kasnijeg održavanja samog postrojenja.

Projektantu i ostalim sudionicima u gradnji stoje na raspolaganju razni dokazi sigurnosti i kvalitete ugrađene opreme i izvedenih radova, kao što su proračuni, izvještaji o ispitivanjima, izjave u sukladnosti, certifikati i slično, ali niti jedan taj dokaz kvalitete sam po sebi nije dovoljan. On ima svoju vrijednost i snagu tek kad je odgovarajuće uklopljen u cijeli sustav. U tom smislu preporuča se izrada detaljnih planova kvalitete kojima bi se obuhvatio cijeli proces izgradnje elektroenergetskih objekata, sve opreme koja se ugrađuje i svih radova koji se pri tome izvode. Zbog dugog prijelaznog perioda u tehničkom zakonodavstvu u kojem se Republika Hrvatska nalazila, prilagođavanja zakonodavstvu EU i relativno kratkom vremenu tijekom kojeg je punopravna članica EU, znanja koja se očekuju od projektanata, investitora, nadzornih inženjera i ostalih sudionika u gradnji kao i odgovornosti koje im se dodjeljuju, znatno su veće nego što bi bile u već stabiliziranom i uhodanom sustavu. Predavanje daje uvid u zakonsku obavezu projektanta da u projektu obradi i pitanje osiguranja i kontrole kvalitete i razloge za to, uvid u cjelokupnu infrastrukturu kvalitete kakva je uspostavljena u Hrvatskoj i u EU te elementi osiguranja kvalitete koji bi trebali biti sastavni dio svakog projekta.

O predavaču
Olga Štajdohar-Pađen, dipl. ing. elektrotehnike, univ. spec mech, zaposlena u Institutu za elektroprivredu i energetiku d.d. gdje između ostalog radi i na poslovima nadzora osiguranja i kontrole kvalitete kod izgradnje elektroenergetskih objekata. Od samih početaka, sudjelovala je u pripremi za akreditaciju VN laboratorija, prvog akreditiranog laboratorija u Hrvatskoj koji je akreditirala Hrvatska akreditacijska agencija. Vodeći je auditor za normu ISO 9001 i ima praktično iskustvo u auditiranju niza hrvatskih tvrtki. Radi i kao vanjski prosuditelj kvalitete na visokim učilištima za Agenciju za znanost i visoko obrazovanje. Autor je brojnih stručnih članaka vezano uz upravljanje kvalitetom i laboratorijsku praksu, sudjeluje u domaćim i međunarodnim konferencijama vezano uz kvalitetu i laboratorije, kao organizator i kao pozvani predavač. Osmišljava seminare s temama iz upravljanja kvalitetom i akreditacije laboratorija te je ujedno predavač na njima. Autor je knjige Plivati s ISO-om i ostati živ – Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnom i privatnom životu objavljene 2009. godine. Ovlašteni je inženjer i član Hrvatske komore inženjera elektrotehnike od 2000. godine, aktivni je član tehničkih odbora pri Hrvatskom zavodu za norme, član Hrvatskog društva za kvalitetu i član udruge Hrvatski laboratoriji CROLAB. U sklopu poslijediplomskog specijalističkog studija Industrijskog inženjerstva i menadžmenta na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu izradila je i 2011. godine obranila završni rad na temu „Elementi osiguranja kvalitete kod izgradnje elektroenergetskih objekata“.

Obrazac prijave za sudjelovanje na stručnom skupu možete preuzeti ovdje.

Prijave možete slati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na fax: 01/5508-441.

Više podataka možete saznati na internetskoj stranici www.hkie.hr.


Izvor:HKIE

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće