Nedjelja 27 Ruj 2020
Ispis

Utjecaj transporta i skladištenja na kvalitetu proizvoda

sigkva1Što se događa kada unatoč primijenjenim normama unutar poslovnog i proizvodnog procesa, prilikom transporta i skladištenja dođe do oštećenja ili uništenja pošiljke?

Postoji li mogućnost da su kvalitativna svojstva pošiljke mogla biti sačuvana da je ranije uočeno nepropisno postupanje ili oštećenje paketa? Kako utvrditi u kojem je trenutku i gdje došlo do situacija u kojima je pošiljka izložena štetnim uvjetima?  Tko je odgovoran? Razni faktori mogu imati utjecaj na stanje u kojemu će transportirana roba biti dostavljena krajnjem korisniku. Duga putovanja, vremenski uvjeti, premještanje i slaganje robe, uvjeti u skladištu ili transportnom prostoru mogu imati direktan utjecaj na stanje i kvalitetu robe.

ShockWatch je renomirani svjetski proizvođač indikatora i uređaja za snimanje koji korisnicima omogućuju da jednim pogledom utvrde kako je postupano s paketom ili pošiljkom. Korisnicima svojih proizvoda pruža informacije pomoću kojih mogu poduzeti korake u cilju smanjenja troškova opskrbnog lanca. Portfelj tvrtke Shockwatch, koji obuhvaća praćenje utjecaja nagiba, temperature, vlažnosti i vibracije na pošiljku, upotrebljava više od 3000 tvrtki iz 62 zemlje svijeta. Njihovi sustavi imaju veliku primjenu u energetici, transportu, zrakoplovstvu, prehrambenoj, farmaceutskoj, medicinskoj i elektronskoj industriji.

ShockWatch indikatori svojim djelovanjem pružaju korisniku mogućnost provjere je li prilikom rukovanja ili transporta došlo do situacija u kojima je pošiljka izložena nepovoljnim uvjetima. Tako će, ukoliko se paketom nesavjesno rukuje, indikator apliciran s vanjske strane paketa pocrvenjeti što je nedvosmislen signal da s pošiljkom nešto nije u redu. Primjenom indikatora logističke tvrtke i prijevoznici, imaju više razloga da opreznije rukuju s pošiljkama jer je u svakome trenutku moguće izvršiti provjeru indikatora. Indikatori su dizajnirani kako bi pratili izloženost pošiljke visokim ili niskim temperaturiama, nagibu, preokretanju te padu ili udarcu.

sigkva2

ShockLog uređaji za snimanje transportnih uvjeta (tzv. loggeri) svojim radom prate više potencijalno štetnih parametara istovremeno, a mogu biti opremljeni GPS i RF modulima koji omogućuju praćenje u realnom vremenu. ShockLog uređaji prate sve uvjete u kojima se roba nalazila za vrijeme transporta i skladištenja te mogu pomoći kod detektiranja situacija i zemljopisne točke u kojoj su prekoračene zadane vrijednosti. Zbog toga ShockLog uređaji idu dalje od pukog praćenja paketa. Praćenjem utjecaja čitavog transportnog sustava na stanje i kvalitetu, korisnici mogu točno odrediti uzrok oštećenja kao i gdje je šteta nastala te spriječiti buduće štete mijenjanjem ambalaže, rute, procedure ili opskrbnog lanca.

Distributer Shockwatch indikatora i uređaja za snimanje U hrvatskoj je tvrtka Admonitor, a detaljnije informacije moguće je pronaći na web adresi http://admonitor.weebly.com/.


Izvor:ADMONITOR

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće