Nedjelja 27 Ruj 2020
Ispis

Periodički pregled spremnika plina u motornim vozilima

tuvplinTÜV Croatia je kao akreditirano tijelo u proteklih 18 mjeseci uspostavilo suradnju s nizom servisnih radionica za ugradnju plina u vozila koja pripremaju i periodički pregledavaju spremnike.

Ovakvim postupkom je omogućeno vlasnicima vozila s ugrađenim plinom da na brz i kvalitetan način pristupe pregledu spremnika te nakon pozitivnih rezultata dobiju i potvrdu s kojom mogu i dalje koristiti spremnik u vozilu.

Nakon što je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture RH objavilo Pravilnik o uređajima, opremi i sustavima za pogon motornih vozila plinom u Narodnim novinama br. 78/2014 od 27.06.2014. prošlo je 18 mjeseci od primjene istoga. Sa ovim Pravilnikom se dozvoljava uporaba spremnika za UNP i metan (SPP) na 20 godina od datuma proizvodnje pri čemu je potrebno izvršiti periodički pregled nakon 10 godina od datuma proizvodnje spremnika za UNP (članak 8, stavak 3 pravilnika) odnosno 6 godina od datuma proizvodnje spremnika za SPP (članak 8, stavak 4 pravilnika).

Prvi spremnici plina su sukladno novom pravilniku periodički pregledani u rujnu 2014. godine te u nastavku prikazujemo određene trendove i iskustva u proteklih 18 mjeseci. U Republici Hrvatskoj se je uzlazni trend ugradnje plina u vozila dogodio 2004. godine a vrhunac je doživio 2008. godine kada je došlo do poremećaja distribucije UNP na tržištu uz još nekakve druge razloge.

Potreba za donošenjem pravilnika je između ostaloga bila potaknuta i potrebom da se omogući vlasnicima vozila koji su upotrebljavali pogon na plin produženje uporabe spremnika i nakon 10 godina obzirom na stanje spremnika. Statistika je pokazala da se preko 70 % vozila sa ugrađenim plinom vraća u servisne radionice na periodički pregled. Nakon provedenog periodičkog pregleda 95 % vozila dobiva dopuštenje za daljnje korištenje. Oni spremnici plina koji ne zadovolje propisane zahtjeve, sukladno pravilniku im se zabranjuje daljnje korištenje na način da se trajno oštete kako bi se izbjegla mogućnost daljnjeg korištenja.

Nakon provedenog pregleda TÜV Croatia kao akreditirano tijelo za periodički pregled spremnika u vozilima izdaje vlasnicima vozila potvrdu za daljnje korištenje na rok propisan pravilnikom.

Iskustvo u proteklih 18 mjeseci pokazuje da su spremnici plina ugrađeni u vozila marki Citroen, Peugeot u najvećoj mjeri podložni koroziji obzirom na položaj ugradnje (mjesto rezervnog točka ispod vozila sa zaštitnim limom). Isto tako i spremnici ugrađeni u neka terenska vozila ( npr. Lada Niva) sa zaštitom u velikom postotku se mijenjaju sa novim spremnicima.

Kao glavni uzrok zamjena odnosno ne prolaska ispitivanja na periodičkom pregledu su korozijske aktivnosti koje su se  odvijale u proteklih 10 godina od datuma ugradnje a spremnici su bili zaštićeni sa zaštitnim kućištem (limom). Upravo zbog toga i novi Pravilnik o uređajima, opremi i sustavima za pogon motornih vozila plinom više ne propisuje obveznu ugradnju zaštitnog kućišta.

TÜV Croatia je kao akreditirano tijelo u proteklih 18 mjeseci uspostavilo suradnju s nizom servisnih radionica za ugradnju plina u vozila koja pripremaju i periodički pregledavaju spremnike. Ovakvim postupkom je omogućeno vlasnicima vozila s ugrađenim plinom da na brz i kvalitetan način pristupe pregledu spremnika te nakon pozitivnih rezultata dobiju i potvrdu s kojom mogu i dalje koristiti spremnik u vozilu.

Opširnije možete saznati na www.tuv-nord.com/hr.


Izvor:TÜV

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
11
13
HGK Grb
21
24 M
15
Adria Logo
Icr M

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

NAJČITANIJE

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće