Nedjelja 29 Stu 2020
Ispis

Tražilice propisa

eurlexMnogi zahtjevi kvalitete sve više postaju obvezni za primjenu prema određenim propisima. U tom smislu vrlo je važno znati koji zahtjevi kvalitete i koji propisi su bitni u području rada neke organizacije da bi ona provodila svoje aktivnosti sukladno zakonima. Praćenje propisa i normi bitan je zahtjev u sustavima upravljanja kvalitetom i sve naporniji zadatak. Ostvarenju tog zadatka uvelike pomaže primjena Internetskih tražilica.

Ovdje prikazujemo pregled tražilica propisa u Europskoj uniji, Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Republici Sloveniji.

EUROPSKA UNIJA

Pristup pretraživanju propisa zakonodavstvu Europske Unije omogućuje EUR-Lex. EUR-Lex je internetska stranica koja je dio portala www.europa.eu. U okviru priprema za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji sekundarno zakonodavstvo koje stupa na snagu na dan pristupanja prevodi se na hrvatski jezik i postupno objavljuje u Posebnom izdanju Službenoga lista Europske unije. Propisi Europske Unije dostupni na hrvatskom jeziku mogu se provjeriti ovdje. Pretraživanje preko internetske stranice EUR-Lex započinje ovdje.
eurlex2
Na početnoj stranici pretraživanja nudi se nekoliko opcija, a najjednostavnija je pretraživanje prema broju dokumenta (natural number). U ovom jednostavnom obliku, dovoljno je navesti godinu izdanja propisa (4 znamenke) i broj propisa (najviše 4 znamenke) te kliknuti na polje 'search'.

eurlex3
Na primjer, ako želite pronaći Europske propise oznake 765/2008, u polje godine upisat ćete: 2008, a u polje broja propisa: 765. 

eurlex4
Nakon klika na 'search' pod rezultatima će se pojaviti Decision 2008/765/EC i Regulation (EC) No 765/2008.

eurlex5

REPUBLIKA HRVATSKA

Bazu pravnih propisa Republike Hrvatske može se pretraživati pomoću tražilice CADIAL koju održava Hrvatska informacijsko-dokumentacijska referalna agencija (HIDRA). Tražilica se nalazi ovdje. U polje traženja dovoljno je upisati bilo koji slovni ili brojčani podatak, a tražilica će izbaciti sve moguće rezultate za traženi upit.

cadial
Službeni list Republike Hrvatske (Narodne novine) može se pretraživati i preko internetske baze Narodnih novina.

t nn

REPUBLIKA SLOVENIJA

Uradni list Republike Slovenije, također je moguće pretraživati preko Interneta. Na internetskoj stranici Uradnog lista, klikom na 'Uradni listi' otvara se stranica u kojoj se propisi mogu pretraživati po godini, izdanju i broju, ali također i po nazivu.

t ul

BOSNA I HERCEGOVINA

Službeni glasnik Bosne i Hercegovine može se pretraživati preko Internetske stranice JP NIO Službeni list Bosne i Hercegovine. Klikom na izbornik 'službena glasila' otvara se stranica za pretraživanje propisa.

t bih

Posebno se može pretraživati službeni glasnik Republike Srpske. Službene novine Federacije BiH mogu se pretraživati samo ukoliko ste pretplatnik na internetskim stranicama Službenog lista BiH.

t rs

t fbih

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
21
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće