Nedjelja 24 Sij 2021
Ispis

GF kolegij Upravljanje kvalitetom

grafakultetNa Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održava se kolegij naziva "Upravljanje kvalitetom" . Nositelj kolegija je prof. dr. sc. Nina Štirmer. Kolegij se sastoji od sljedećih predavanja: 1. Uvod u područje kvalitete i upravljanja kvalitetom, 2. Akreditiranje laboratorija i certificiranje građevinskih proizvoda, 3. Temeljna načela kontrole kvalitete, osiguravanja kvalitete i totalnog upravljanja kvalitetom, 4. Statistička pomagala za analiziranje podataka, 5. Informacijski sustavi kvalitete, 6. Metode i tehnike upravljanja kvalitetom, 7. Tvornička kontrola proizvodnje, 8. Upravljanje kvalitetom u proizvodnji betona, 9. Usklađivanje zakonodavstva RH sa zakonodavstvom EU, 10. Europske i međunarodne norme o kvaliteti, 11. Kvaliteta u građevinskim projektima, 12. Upravljanje okolišem - Procjena životnog ciklusa (LCA), 13. Mjerna nesigurnost, 14. Osiguranje kvalitete rezultata ispitivanja, 15. Trendovi u području upravljanja kvalitetom.

Vježbe:
1. Izrada Priručnika kontrole kvalitete laboratorija
2. Planovi uzorkovanja materijala za ispitivanje kontrole kvalitete
3. Izrada plana kontrole za građevinske materijala
4. Primjena statističkih metoda za ocjenu kvalitete materijala
5. Ocjena sukladnosti građevinskih materijala

Literatura:
1. Juran, J. M.; Gryna, F. M.: Planiranje i analiza kvalitete, treće izdanje, Mate d.o.o., Zagreb, 1999.
2. Skoko, H.: Upravljanje kvalitetom, Sinergija, Zagreb, 2000.
3. Štirmer, N.; Gabrijel, I.: Interna skripta iz Upravljanja kvalitetom, repozitorij predmeta

Preporučena literatura:
1. De Feo, J.; Barnard, W.: Juran Institute's Six Sigma Breakthrough and Beyond, Juran Institute, 2003.
2. Feigenbaum, A. V.: Total quality control, McGraw-Hill, 1991.
3. Juran, J. M.; De Feo, J.: Juran's Quality Handbook: The Complete Guide to Performance Excellence, 6th Edition, McGraw Hill, 2010.
4. Deming, W. E.: Some Theory of Sampling, Dover Publications, 2010.
5. Kelly, J. M.: Total Quality management, Protecon, Zagreb, 1997.
6. Shewhart, W. A.: Statistical Method from the Viewpoint of Quality Control, Dover Publications, 2011.

Građevinski fakultet
Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu vodeći je građevinski fakultet u regiji. Fakultet je ustrojen u devet zavoda:
1. za geotehniku
2. za hidrotehniku
3. za konstrukcije
4. za matematiku
5. za materijale
6. za organizaciju i ekonomiku građenja
7. za prometnice
8. za tehničku mehaniku
9. za zgradarstvo
Za potrebe znanstvenog, nastavnog i stručnog rada opremljeno je pet laboratorija, izvedena je lokalna računarska mreža s preko 150 priključaka, a oprema učionica omogućava izvođenje suvremene multimedijske nastave.

Studij građevinarstva započinje radom Tehničke visoke škole u Zagrebu 1. listopada 1919. godine. Građevni odjel škole smjestio se na prvom katu preuređene zgrade bivše škole na Rooseveltovu trgu br. 6. Tehnička visoka škola prerasta 1926. godine u Tehnički fakultet u okviru Sveučilišta u Zagrebu.  Fakultet je 1940. godine preselio u novu zgradu u Kačićevoj ulici br. 26, gdje se nastava građevinarstva održava i danas. Tehnički fakultet se 1956. godine dijeli u nekoliko fakulteta. Među njima je i Arhitektonsko- građevinsko-geodetski fakultet, koji se 1962. godine razdvaja u tri fakulteta i tako nastaje samostalni Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Građevinski fakultet se 1977. godine udružuje s Institutom građevinarstva Hrvatske i djeluje kao Fakultet građevinskih znanosti u okviru novonastalog Građevinskog instituta Hrvatske. Iste godine u sastav fakulteta ulaze i dvije postojeće više građevinske škole, koje nastavljaju djelovanje kao studij građevinarstva za stjecanje više stručne spreme. Prestankom rada Građevinskog instituta 1. srpnja 1991. godine Građevinski fakultet ponovno djeluje kao samostalna ustanova u okviru Sveučilišta u Zagrebu.Godine 1948. uvodi se konstruktorski, prometni i hidrotehnički a 1970. godine i organizacijsko- tehnološki smjer. Od 1977. godine održava se studij organizacije građenja, kao mogućnost nastavka školovanja nakon završenog studija više spreme. Ovaj se studij postupno ukida 1988. godine.

grafakultet2

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Adresa: Fra Andrije Kačića-Miošića 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4639 222
Telefaks: +385 1 4828 050
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
IBAN: HR0223600001101219412
OIB: 62924153420

Više podataka o kolegiju Upravljanje kvalitetom možete saznati na internetskoj stranici www.grad.unizg.hr.


Izvor:GRAĐEVINSKI FAKULTET

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
21
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće