Nedjelja 24 Sij 2021
Ispis

HDK predstavlja pozvanog predavača - Joseph A. Defeo

hdk defeoHrvatsko društvo za kvalitetu organizira međunarodni stručni i znanstveni skup 16. hrvatsku konferenciju o kvaliteti i 7. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu koji će se održati od 19. do 21. svibnja 2016. godine u Poreču.

Na konferenciji će sudjelovati među ostalima i pozvani predavač Joseph A. Defeo. Tematska područja konferencije će obuhvatiti kvalitetu u gospodarstvu, javnom sektoru, lokalnoj samoupravi, proizvodnji, zdravstvu, obrazovanju, turizmu, uslugama, infrastrukturu kvalitete, integrirane sustave (Annex SL), put prema izvrsnosti, upravljanje promjenama, upravljanje dokumentiranim informacijama i dr.

Joseph A. Defeo
Joseph A. Defeo, presjednik i CEO Juran Globala, jedan je od vodećih svjetskih autoriteta u područjima transformacijske promjene sustava i principa tzv. breakthrough management. Gospodin DeFeo već gotovo 25 godina radi kao Juran Executive Coach, pomažući poslovnim liderima povećati prodaju i smanjiti troškove, te unaprijediti zadovoljstvo kupca kroz programe poboljšanja procesa, uključujući Lean i Six Sigma, strateško planiranje i transformaciju kulture.

Njegova sposobnost pronalaženja rješenja složenih problema i primjene dokazanih metodologija učinila ga je traženim poslovnim partnerom vodećih svjetskih tvrtki kao što su Anthem, Duracell, Emhart Glass, Lance Foods, Raytheon, Samsung ili Unilever.

Također je i koautor knjiga kao što su “Juran’s Quality Handbook 6th Edition” i “The Complete Guide to Performance Excellence”. Gospodin DeFeo vjeruje da su ključevi dobrih poslovnih rezultata neumorni fokus orijentiran na kupca i integritet, o čemu je nedavno je pisao Steve Denning iz Forbesa.

Juran Global
Dr. Joseph M. Juran je 1979. osnovao Juran Institute kao organizaciju usmjerenu prema istraživanju pragmatičnih rješenja koja bi drugim organizacijama, bez obzira na područje, omogućila učenje i primjenu alata i tehnika za upravljanje kvalitetom i izvrsnošću. Izgrađen na temeljima Dr. Jurana, danas Juran Global pruža usluge treninga, savjetovanja i egzaktnog mjerenja samog procesa s ciljem poboljšanja poslovnih rezultata. Juran Global je u radu s klijentima usmjeren na mjerljive poslovne rezultate, racionalizacije i optimizacije procesa, te posljedično, smanjenje troškova i povećanje kompetitivnosti.

Više podataka o konferenciji možete saznati na www.hdkvaliteta.hr i www.16konferencija-hdkvaliteta.com.

hdk2016


Izvor:HDK

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
21
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće