Nedjelja 24 Sij 2021
Ispis

Upravljanje kvalitetom na Pomorskom fakultetu u Rijeci

pom fak ri 1Strateško je opredjeljenje Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci sustavno upravljanje kvalitetom obavljanja svih registriranih osnovnih i pratećih djelatnosti Fakulteta.

To se posebno odnosi na djelatnosti visokog obrazovanja, znanstvenoistraživačkog i visokostručnog rada u području pomorstva i prometa te izobrazbe pomoraca, u sukladnosti sa zahtjevima i normama utvrđenim relevantnim međunarodnim konvencijama u području pomorstva te zakonskim i drugim obvezujućim odredbama kojima se uređuje visoko obrazovanje i znanstvenoistraživačka djelatnost te izobrazba pomoraca u Republici Hrvatskoj. Ovo se opredjeljenje manifestira trajnim aktivnostima Fakulteta dominantno usmjerenim na potpuno zadovoljavanje potreba i zahtjeva korisnika djelatnosti Fakulteta na način kojim se ispunjavaju očekivanja korisnika i postiže njihovo zadovoljstvo.

Učinkovitost sustavnog upravljanja kvalitetom obavljanja djelatnosti Fakulteta je, pored ostalog, postignuta uspostavljanjem, održavanjem i trajnim poboljšavanjem dokumentiranog sustava upravljanja kvalitetom kao integralnog dijela cjelokupnog sustava upravljanja poslovanjem Fakulteta. Uspostavljen dokumentirani sustav upravljanja kvalitetom, temeljen na općim zahtjevima norme ISO 9001, certificiran je 2001. godine od strane akreditiranih certifikacijskih organizacija Bureau Veritas i Hrvatskog registra brodova. Sustavom upravljanja kvalitetom obuhvaćeni su svi poslovni procesi u obavljanju registriranih djelatnosti Fakulteta, kao i svi poslovni procesi u funkciji podrške obavljanju tih djelatnosti, a doprinos postignuću ciljeva utvrđene politike kvalitete Fakulteta trajna je obveza svih njegovih zaposlenika i vanjskih suradnika.

Pomorski fakultet u Rijeci nalazi korijenje svoga djelovanja još od 1866. godine kada je u Rijeci u zgradi riječke bolnice počela s radom austro-ugarska Vojna pomorska Akademija, koja je djelovala sve do 1914. godine, a od 1889. godine djeluje kao carsko-kraljevska Vojna pomorska Akademija (Marine Akademie). Početkom Prvog svjetskog rata Akademija prestaje s radom u Rijeci te se premješta u Beč. Valja istaći da su Vojnu pomorsku Akademiju u Rijeci završili hrvatski admiral Maksimilijan Njegovan (1858.–1930.), a također i jedan od najpoznatijih časnika austro-ugarske mornarice i prvi zapovjednik mornarice Države Slovenaca, Hrvata i Srba, hrvatski admiral Janko pl. Vuković-Podkapelski (1871.-1918.).

Fakultet je od svojih početaka do današnjih dana bio jedan od vodećih znanstveno-istraživačkih i visokoškolskih obrazovnih institucija u području pomorstva kako u Republici Hrvatskoj tako i na području Mediterana i znatno šire. Tijekom dugih godina postojanja Fakultet je postigao niz značajnih uspjeha kako na znanstvenom tako i na stručnom polju, ali je prošao i kroz vrlo teška razdoblja. Ovako duga i bogata povijest Fakulteta treba biti svima snažan poticaj i plodna osnova za intenzivan rast i razvoj Fakulteta u budućnosti.

pom fak ri

Pored temeljne obrazovne funkcije Fakulteta, intenzivira se razvoj domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih aktivnosti (znanstvene i stručne konferencije, radionice, okrugli stolovi, maritimne studije, elaborati, izobrazba pomoraca…). Na web stranicama Fakulteta prikazani su programi, projekti i tekuće aktivnosti koje se odvijaju na Fakultetu samostalno ili u suradnji s drugim institucijama. Predstavljena su ustrojstva svih studijskih programa (preddiplomski, diplomski i poslijediplomski doktorski studij), ali i razni drugi sadržaji vezani uz rad Fakulteta. Mnogostrana i snažna suradnja s vodećim svjetskim i europskim fakultetima, institutima i institucijama u području pomorstva, prometa i logistike nudi poticajno akademsko okruženje i obogaćenje spoznaja iz različitih znanstvenih područja, polja i grana. Multidisciplinarnost je temeljna odrednica pomorstva, a također i Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Sveučilište u Rijeci
Pomorski fakultet u Rijeci
Studentska ulica 2, 51000 Rijeka
www.pfri.uniri.hr


Izvor:PFRI

1
22
17
10
2
16 1
5
9
8
4
Crolablogo
13
11
Adria Logo
HGK Grb
21
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

TCG

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće