Ponedjeljak 17 Lip 2024
Ispis

Seminari SGS Adriatica 2024.

SGS logoDobrodošli u svijet seminara SGS Adriatice. Kroz našu paletu kvalitetno osmišljenih seminara možete unaprijediti znanje svojih zaposlenika i povećati njihovu produktivnost, pritom osiguravajući svakom pojedincu najnovije teoretsko i praktično znanje. U vremenu povećanog ekonomskog pritiska, omogućite svojim zaposlenicima potpunu spremnost kako bi mogli odgovoriti na nove izazove.

SGS-ova rješenja edukacije pomažu klijentima da dobiju maksimalnu korist iz svojih sustava upravljanja i sredstava predviđenih za izobrazbu. Naši iskusni predavači mogu zadovoljiti specifične ciljeve i potrebe svake organizacije u edukaciji. Naši javno objavljeni i in-house seminari pružaju točne, dubinske informacije i praktične savjete kreirane od naše globalne mreže kvalificiranih auditora.

Programi naših seminara pokrivaju raznolik raspon tema, kao što su kvaliteta, sigurnost hrane, zaštita okoliša, zdravlja i sigurnosti, IT upravljanja i dr.
Odaberite SGS ako želite doseći najviše standarde u stručnom usavršavanju.

Kontakt:
SGS Adriatica d.o.o.
Karlovačka cesta 4i, Blato
10020 Zagreb
Tel: +385 1 6140 961
Fax: +385 1 6140 962
(e-mail) Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
(URL) www.sgsgroup.com


RASPORED SEMINARA 2024.

O SGS-U
SGS je vodeća svjetska tvrtka za inspekciju, verifikaciju, ispitivanje i certifikaciju. Prepoznati smo na globalnoj razini kao mjerilo za kvalitetu i integritet. S više od 95.000 zaposlenih, posjedujemo mrežu s više od 2.400 ureda i laboratorija širom svijeta kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata tržišno orijentiranom i bogatom paletom usluga gdje god su one potrebne. Suradnja sa SGS-om otvara vrata kvalitetnom obavljanju procesa, unaprijeđivanju vještina i talenata, dosljednom i usklađenom zadovoljenju zahtjeva u procesima nabave te izgradnji održivih odnosa s klijentima, čime osiguravamo unosnu i konkurentsku prednost. Vodeći u stručnom usavršavanju, oslanjamo se na naše dugogodišnje iskustvo diljem svijeta kako bismo pružili učinkovite mogućnosti učenja i razvoja. Surađujte sa svjetskim liderom SGS-om te podignite vlastitu vrijednost na višu razinu. Gledajući kroz povijest tvrtke, godinama uspješno obavljamo opsežne i složene međunarodne projekte. Uz prisutnost u svakom pojedinom području svijeta, naši ljudi razumiju jezik, kulturu i običaje na lokalnom tržištu te djeluju globalno na pouzdan i učinkovit način. SGS je vodeće neovisno tijelo koje pomaže organizacijama u poboljšanju njihove učinkovitosti u skladu s održivim razvojem.

Izvor:SGS

1
17
Siq N
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
25 TUV
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

SIQ

NAJČITANIJE

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće