Srijeda 04 Kol 2021
Ispis

ONLINE EDUKACIJA - UVOD U SUSTAV UPRAVLJANJA ENERGIJOM ISO 50001:2018

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., dana 27.08.2021. održati će se edukacija  Uvod u sustav upravljanja energijom ISO 50001:2018.

Opširnije...

Ispis

CQI-IRCA akreditirani ISO 27001:2013 Tečaj za vodeće auditore

bvc logoBureau Veritas Vas poziva na međunarodno akreditirani tečaj za vodeće auditore sustava upravljanja informacijskom sigurnošću – ISO 27001:2013 IRCA tečaj za vodeće auditore.

Opširnije...

Ispis

IFS Food v7 - Tečaj za interne auditore

bvc logoBureau Veritas Vas poziva na edukaciju koju održavamo kao odobreni trening partner IFS Akademije – IFS Food verzija 7 – Tečaj za interne auditore.

Opširnije...

Ispis

KLJUČNE PROMJENE IFS FOOD VER. 7. -online edukacija

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o. održati će se jednodnevni seminar Ključne promjene IFS Food ver.7 dana 23.06.2021.

Opširnije...

Ispis

ISO 9001:2015 ONLINE EDUKACIJA ZA INTERNOG AUDITORA

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., u terminu 07.-08.07.2021. održati će se online ISO 9001:2015 - Edukacija za internog auditora.

Opširnije...

Ispis

ISO 9001:2015 ONLINE EDUKACIJA ZA INTERNOG AUDITORA

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., u terminu 24.-25.06.2021. održati će se online ISO 9001:2015 - Edukacija za internog auditora.

Opširnije...

Ispis

ONLINE EDUKACIJA – GLUTEN FREE STANDARD

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., dana 05.07.2021. održati će se online edukacija – Gluten free standard.

Opširnije...

Ispis

ONLINE HACCP/ISO 22000 EDUKACIJA ZA INTERNOG AUDITORA

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., dana 07.-08.06.2021. održati će se HACCP/ISO 22000 - online edukacija za internog auditora.

Opširnije...

Ispis

FSSC 22000 ONLINE EDUKACIJA ZA INTERNOG AUDITORA

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., dana 01.-02. 07. 2021. održati će se edukacija za internog auditora sustava upravljanja FSSC 22000.

Opširnije...

Ispis

Iskustva laboratorija u primjeni HRN EN ISO/IEC 17025, 8. savjetovanje

hmdcrikNakon jednogodišnje stanke, te odgađanja već najavljenog skupa zbog epidemije COVID-19 virusa HMD obavještava da će 8. savjetovanje Iskustva laboratorija u primjeni HRN EN ISO/IEC 17025 održati od 16. do 18. 6. 2021. godine u Crikvenici.

Opširnije...

Ispis

CERTIFIKACIJA PREMA ZAHTJEVIMA FSC STANDARDA

SGS logoU organizaciji certifikacijske kuće SGS Adriatica d.o.o., u terminu 7.7.2021. godine održati će se online edukacija Certifikacija prema zahtjevima FSC standarda. 

Opširnije...

Ispis

Sustav upravljanja usklađenošću - Online edukacija za interne auditore prema ISO 37301:2021

bvc logoBureau Veritas Vas poziva na tečaj pod nazivom Tečaj za interne auditore Sustava upravljanja usklađenošću prema normi ISO 37301:2021.

Opširnije...

Ispis

CROLAB-seminar: Međulaboratorijske usporedbe

crolab sCROLAB - Udruga hrvatski laboratoriji organizira seminar na daljinu naziva "Međulaboratorijska usporedbena ispitivanja" dana 1.7.2021. godine putem Microsoft Teams platforme.

Opširnije...

Ispis

Edukacija Zahtjevi norme IFS HPC v2

bvc logoBureau Veritas Vas poziva na tečaj koji održavaju kao odobreni trening partner IFS Akademije pod nazivom Zahtjevi norme IFS HPC v2.

Opširnije...

1
17
10
2
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
TUV Logo N
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće