Nedjelja 26 Svi 2024
Ispis

DNV GL i Končar - Institut za elektrotehniku d.d. potpisali ugovor o suradnji

koncarDNV GL kao jedan od lidera u svijetu certifikacije potpisao je sporazum o globalnoj suradnji s hrvatskom tvrtkom Končar - Institut za elektrotehniku d.d. Time je otvoreno novo poglavlje poslovanja za obje tvrtke koje svoje usluge nude na međunarodnim tržištima. Suradnja u području ispitivanja i certifikacije proizvoda u skladu s direktivama EU za Radijsku opremu i Elektromagnetsku kompatibilnost ojačati će i obogatiti širok portfelj usluga koje DNV GL – Business Assurance kao globalno certifikacijsko tijelo nudi, dok će Končar Institutu otvoriti značajne prilike za širenje poslovanja pod okriljem suradnje s ovim svjetski prepoznatljivim brendom.

„KONČAR – Institut za elektrotehniku trajno ulaže značajna sredstva u modernizaciju i akreditaciju brojnih laboratorija te povećanje kompetencija u okviru certifikacijskih aktivnosti. Tako intenzivna ulaganja moraju biti opravdana i kroz povećanje prihoda na globalnom tržištu. Vjerujemo kako će sporazum o suradnji s  respektabilnim partnerom kao što je DNV GL, koji je pregovorima pristupio otvoreno i korektno,  značiti bolju globalnu prepoznatljivost Instituta, omogućiti kontinuirani napredak za obje strane te dobrobit za Republiku Hrvatsku“, izjavljuje Siniša Marijan, predsjednik Uprave. 

Ova simbioza visoko tehnoloških kompetencija za Končar Institut kao hrvatsku tvrtku iznimne kvalitete predstavlja priliku za dodatno postizanje prepoznatljivosti i jačanje globalnog dosega korištenjem mreže od oko 2,000 DNV GL-Business Assurance djelatnika uključenih u certifikacijsko poslovanje i prodajnih predstavnika u različitim zemljama svijeta koji će nuditi svojim klijentima  usluge Končar Instituta.

˝DNV GL je usmjeren pružati visoko kvalitetne usluge i biti pouzdan partner svojim korisnicima. Takav pristup zahtijeva veliku odgovornost i uspostavu partnerstva temeljenih na uzajamnom povjerenju. Za nas ova suradnja s Končar Institutom predstavlja upravo to. Nakon nekoliko mjeseci pregovora uspostavili smo čvrstu platformu za pružanje podrške našim korisnicima širom svijeta, uz istovremenu mogućnost razvoja poslovanja za obje strane u ovom partnerstvu,˝ izjavljuje Otto Hughes, Globalni direktor certifikacije proizvoda.

dnvgl

Tko je DNV GL – Business Assurance?
Vođen svrhom čuvanja života, imovine i okoliša, DNV GL, sa sjedištem u Oslu u Norveškoj još od 1864. godine pomaže organizacijama širom svijeta u postizanju veće sigurnosti i održivosti poslovanja.  Pruža usluge klasifikacije i tehničkog potvrđivanja te neovisnog savjetovanja u sektoru pomorstva, nafte i plina, te energetskom sektoru. DNV GL je kroz svoju poslovnu jedinicu DNV GL - Business Assurance i jedno od vodećih svjetskih certifikacijskih tijela te pruža podršku organizacijama u velikom broju različitih poslovnih sektora. Posluje u više od 100 zemalja s ukupno oko 16,000 zaposlenika. 

Tko je Končar – Institut za elektrotehniku?
Osnovan 1961. godine, sa sjedištem u Zagrebu, Končar Institut svoje poslovanje gradi na pružanju usluga ispitivanja, certifikacije, dijagnostike električnih proizvoda i opreme te provođenju istraživanja i razvoja u području pretvorbe i prijenosa energije. Akreditirano je certifikacijsko tijelo prema normi ISO 17065 s brojnim laboratorijima koji posjeduju akreditaciju prema normi ISO 17025 te EU prijavljeno tijelo (Notified Body) za certifikaciju proizvoda.

Više o DNV GL

Više o Končar Institut za Elektrotehniku d.d.


Izvor:DNV GL

1
17
Siq N
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
25 TUV
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

SIQ

NAJČITANIJE

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće