Ponedjeljak 17 Lip 2024
Ispis

Održana druga radionica u okviru PaSQ projekta

aazradionu Agenciji za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi održana je 02. 12. 2013. druga radionica „PaSQ – Implementation of the Safe Clinical Practice Medication Reconciliation in Croatianamijenjena koordinatorima i članovima njihova tima koji sudjeluju u implementaciji sigurnosne kliničke prakse u bolnicama u Republici Hrvatskoj. U implementaciji prakse sudjeluje 14 bolnica iz Hrvatske, a radionici su se odazvali predstavnici njih 12. Cilj radionice bio je prezentirati metodologiju u implementaciji projektnog plana sigurnosne kliničke prakse.

Ravnateljica Agencije prof. dr. sc. Jasna Mesarić, otvorila je radionicu istaknuvši međunarodnu prepoznatost projekta, te činjenicu da aktivno sudjelovanje hrvatskih bolničkih ustanova u suradnji s Agencijom pridonosi sigurnosti pacijenata, ali i zadovoljstvu djelatnika zbog sigurnosti koju kvaliteta sa sobom donosi.

Erica van der Schrieck – de Loos, magistra javnog zdravstva, iz nizozemskog CBO-a (Dutch Institute for Healthcare Improvement) koja u okviru projekta za sigurnost pacijenata, „WHO High 5s“ sudjeluje u provođenju implementacije prakse Usklađivanje primjene lijekova (Medication Reconciliation) kroz rad u malim grupama, na primjerima iz njihove bolničke prakse, ukazala je na značaj pravilnog provođenja ove prakse u sprječavanju štetnih događaja vezanih uz sigurnosnu primjenu lijekova. Ključni korak u izbjegavanju mogućih pogrešaka u provedbi sigurnosne kliničke prakse predstavlja izrada liste lijekova koje pacijent uzima. Lista lijekova bi se trebala koristiti prilikom prijema pacijenata u zdravstvenu ustanovu, njegova premještaja između odjela ili u druge zdravstvene ustanove te prilikom otpuštanja pacijenta.

Dr. sc. Vesna Pavlica, voditeljica ljekarne Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice govorila je o postupku i rezultatima implementacije sigurnosne kliničke prakse na odjelu onkologije. Jedan od problem s kojim su se u bolnici suočili je način vođenja evidencije lijekova koje pacijenti uzimaju. Prijedlog je uvođenje informatičkog sustava u zdravstvene ustanove kojim bi se bilježili svi podaci o uzimanju lijekova.

Djelatnica Agencije, Mr. sc. Nada Vađić objasnila je značaj projekta te istaknula potrebne korake u postupku rada koordinatora i njihovih timova. Odlučujuća je potpora vodstva zdravstvene ustanove, temeljem koje slijedi formiranje timova, definiranje problema i izgradnja stručnosti pri Usklađivanju primjene lijekova.

Po završetku radionice sudionici su ispunili evaluacijski upitnik. Koordinatori i njihovi timovi su izrazili  zadovoljstvo sadržajem radionice, odabranim predavačima, te usvojenim znanjem. Većina ispitanika je naglasila kako je radionica u potpunosti ispunila njihova očekivanja.

Agencija nastavlja s daljnjim aktivnostima i najavljuje treću radionicu početkom slijedeće godine.

aaz 1

Više podataka o održanoj radionici možete saznati na web stranici www.aaz.hr.


Izvor:AKAZ RH

1
17
Siq N
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
25 TUV
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

SIQ

NAJČITANIJE

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće