Utorak 07 Pro 2021
Ispis

Certificirani Povjerenik funkcija sukladnosti sustava upravljanja anti korupcijom prema normi ISO 37001

oskar„Korupcija je dio sustava koji moramo mijenjati. Korupcija ugrožava temelje demokracije, tako što rastače državu u svim njezinim elementima koji čine sustav.

Mi vjerujemo da će to kolabirati, kraj tome će doći i korupcija će biti potisnuta uz pomoć vlastitih snaga i mogućnosti, te da ćemo postati slobodna zemlja sa slobodnim ljudima“ Lech Kaczynski.

Školovanje pod nazivom „ Povjerenik funkcija sukladnosti sustava upravljanja anti korupcijom“ prema zahtjevima norme ISO 37001:2016 stvoriti će platformu pojedincima u organizacijama za pripremu i uspostavu sustava upravljanja prema normi ISO 37001:2016. Ova norma ima za cilj uspostaviti učinkovite sustave mjera za suzbijanje i sprječavanje korupcije i mita u svim organizacijama koje uspostave ovu normu.

PROGRAM ŠKOLOVANJA:
- Korupcija u svijetu - Transparency International
- Uvod u normu i zahtjeve - Norma ISO 37001:2016
- Struktura norme ISO 37001:2016 (Područje primjene, Normativne reference, Termini i definicije, Kontekst organizacije, Vodstvo, Anti koruptivna politika, Organizacijske uloge, odgovornosti i ovlasti, Planiranje, Podrška, Operativa, Procjena učinka i Poboljšanje
- Metodologija implementacije
- Najvažniji zahtjevi
- Elementi antikorupcijskog programa
- Obaveza top menadžmenta
- Hrvatsko zakondavstvo
- Korist od implementiranog sustava ISO 37001:2016

NAČIN RADA se realizira u grupi od najviše 20 sudionika. Koriste se suvremene metode nastavnog rada s odraslima.

MJESTO ODRŽAVANJA je OSKAR – MENADŽMENT CENTAR, Radoslava Cimermana 36a; 10000 Zagreb
tel. 01 6556233; fax. 01 6594849; e- mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

TERMIN ODRŽAVANJA ŠKOLOVANJA je planiran u periodu od 03.-06.10.2017. godine.i /ili prema dogovoru sa naručiocem usluge
TERMIN ODRŽAVANJA ISPITA 06.10.2017. godine U 13 sati

DNEVNI RASPORED RADA
Seminar počinje u 09,00 sati, a završava u 16,00 sati.

PRISTOJBA ZA ŠKOLOVANJE, ISPIT I IZDAVANJE CERTIFIKAT:
1 polaznik 4.950 kuna + PDV/ 2 polaznika 8.900 kuna + PDV/ 3 polaznika 11.900 kuna + PDV. Cijena IN HOUSE prema dogovor sa organizacijom.
Pristojba uključuje: troškove sudjelovanja u radu seminara, nastavnu dokumentaciju, provođenje ispita, izdavanje certifikata o osposobljenosti Povjerenika funkcija sukladnosti sustava upravljanja anti korupcijom prema zahtjevima norme ISO 37001, besplatan parking, osvježenje na pauzama, besplatan parking.

DODATNI POPUSTI od 20% vrijedi za organizacije koje su koristile usluge Oskar d.o.o.

PRISTOJBA ZA SEMINAR uplaćuje se unaprijed na račun: SBERBANK d.d. Trans.račun: 2503007-1100059881 IBAN: HR5225030071100059881

PRIJAVNICA

www.oskar.hr


Izvor:OSKAR

1
17
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
TUV Logo N
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M
24

PREVODITELJ

Croatian English French German Italian Slovenian Spanish

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

TQV

NAJČITANIJE

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće