Ponedjeljak 03 Lis 2022
Ispis

Proces provođenja audita od strane certifikacijske kuće (behind scenes)

ursa1Jeste li se ikada zapitali kako izgleda cjelokupan proces provođenja audita od strane auditora akreditirane certifikacijske kuće? Što sve taj auditor radi prije nego dođe na sam audit u našu organizaciju?

Kako i koliko se priprema za isto? Koje sve radnje provodi nakon što završi audit na našoj lokaciji? Što mi kao organizacija točno plaćamo prilikom ugovaranja usluge certifikacije? Zašto nam ne možete izdati certifikat u nekoliko dana od upita? Ako ste si već postavili ova pitanja, u nastavku teksta donosimo odgovore na ova, ali i neka druga pitanja vezana uz posao auditora za sustave upravljanja.

Svaki auditor koji provodi audit od strane akreditirane certifikacijske kuće najprije mora biti odobren za normu po kojoj provodi audit (npr. ISO 9001:2015, ISO 13485:2016, ISO 45001:2018 i sl.). Za svaku normu vrijede posebna pravila i uvjeti koje auditor mora zadovoljiti. Tako je i prilikom odobrenja naših auditora. U većini slučajeva gleda se formalno obrazovanje, radno i auditorsko iskustvo, razne vrste edukacija (seminari, konferencije, samoedukacije) i položeni ispiti na United Registrar of Systems (URS) training portalu.

Osim što mora imati kompetencije i odobrenja za pojedinu normu, svaki auditor mora isto imati i za područje djelatnosti koje auditira. U svijetu certifikacije djelatnosti su podijeljene prema EA i NACE kodovima. Dakle, nije dovoljno da auditor bude odobren za neku normu i odmah može provoditi audit u svim organizacijama, već za svaku djelatnost posebno mora dokazati poznavanje procesa i nekih specifičnosti koje ona nosi.

Nakon što je odobren i zadovoljava sve uvjete da bi proveo audit, slijedi priprema za sam odlazak u određenu organizaciju. Ukoliko je riječ o novom klijentu, provodi se istraživanje o samoj djelatnosti i poslovanju, pretražuju se javno dostupne informacije o istome i provjerava ima li među našim klijentima već netko tko se bavi istim ili sličnom djelatnostima kako bi se upoznao dodatno s procesima i pravilima struke. Ako se radi o klijentu koji je od ranije certificiran, pregledavaju se prošlogodišnji izvještaji te kod kolega koji su već bili u auditu saznaju dodatne informacije.

Prije odlaska na lokaciju, auditor se dodatno upoznaje (ili podsjeća) sa zakonskim propisima ključnim za djelatnost klijenta. Ako se radi o novom klijentu, prije samog auditu mogu se zatražiti određene dokumentirane informacije radi boljeg razumijevanja sustava i kako bi se lakše napravio plan provođenja audita. Naša matična kuća ima svoj informatički sustav za provođenje postupka certifikacije (CMS), kroz koji se sve vodi – od upita klijenta i izrade ponude, preko svih faza provođenja audita i kontrole izvještaja do samog izdavanja certifikata. U njemu se generiraju i izvještaji potrebni auditoru za provođenje audita i izradi bilješki.

Izvještaj koji naši auditori šalju klijentu nakon provedenog audita je samo jedan od dokumenata koji svaki auditor mora popuniti tijekom i/ili nakon audita. U slučaju da su na auditu utvrđene velike (NC) ili male nesukladnosti (D), popunjavaju se dodatni izvještaji te se u samom CMS-u provode dodatne radnje. Isto vrijedi i za audit koji se provodi na više lokacija ili uz pomoć specijalista.

Nakon što su svi izvještaji koje auditor mora pripremiti završeni, radi se prva razina kontrole izvještaja prije samog uploada u CMS. Isto se provodi na razini naših lokalnih ureda. Nakon što su izvještaji uploadani u CMS, slijedi druga razina kontrole izvještaja i to od strane članova operativnog centra cijele URS grupe. Za svaku normu postoje posebno odobreni revieweri.

Svaki auditor koji je odobren od strane URS-a, ima obvezu stalno raditi na vlastitim kompetencijama. Internim aktima definiran je minimalni broj sati provedenih u edukacijama i samoedukacijama, a koji je potreban za svaki sustav upravljanja. Sve te edukacije, kao i dokazi o istima, unose se u CPD log (engl. Continuing Professional Development – kontinuirani profesionalni razvoj) unutar našeg informatičkog sustava. Putem CPD loga prate se i dokumentiraju vještine, znanja i iskustva koja auditor stječe, i formalno i neformalno. Ono na čemu se posebno radi su i kalibracije auditora, ali i reviewera. Minimalno jednom godišnje provodi se kalibracija na razini cijele URS grupe u sklopu međunarodne konferencije svih lokalnih ureda.

Također, URS Adriatica kao lokalni ured redovito provodi kalibraciju svojih auditora, kako stalnih zaposlenih, tako i vanjskih suradnika. Program kalibracije obično obuhvaća teme poput: osvrta na aktualna pitanja, smjernice za pripremu i provođenje audita, analizu izvještaja i nesukladnosti u prethodnom razdoblju, primjere i preporuke za poboljšanje u radu.

Dakle, posao auditora nije samo pojaviti se na auditu jednom godišnje kod klijenta, već njegov posao čini puno širi spektar aktivnosti i stalnog usavršavanja, a sve to radi unaprjeđenja vlastitih znanja, podizanja ugleda certifikacijske kuće, ali i davanja dobrih pronalazaka koji omogućavaju stalno unaprjeđivanje sustava upravljanja klijenta i napredak klijenta u njegovom poslovanju.

Ivan Trstenjak, bacc. ing. sec.
Lead Auditor
Mob.: 099/447-8547
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor:URS ADRIATICA

1
17
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
TUV Logo N
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

NAJČITANIJE

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

HMD ČASOPIS

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće