Ponedjeljak 17 Lip 2024
Ispis

Novo izdanje norme HRN EN ISO 15189

medicalMeđunarodna organizacija za normizaciju, ISO, objavila je 1. listopada 2012. godine treće izdanje norme ISO 15189, a hrvatsko izdanje iste norme objavljeno je u prosincu 2012. godine kao HRN EN ISO 15189:2012. Novo izdanje norme zamjenjuje staro izdanje iz 2007. godine. Prijelazno razdoblje za prelazak na novo izdanje norme je tri godine, što znači do 1. listopada 2015. godine nakon čega prethodno izdanje ISO 15189:2007 više neće važiti kao ni potvrde o akreditaciji medicinskih laboratorija prema starom izdanju norme. Novo izdanje norme donosi izvjesne novosti i promjene kojima će se medicinski laboratoriji u naredne dvije i pol godine morati prilagoditi kako bi svoju osposobljenost dokazali primjenom ISO 15189:2012.

Međunarodna norma ISO 15189, koja se temelji na normama ISO/IEC 17025 i ISO 9001, daje zahtjeve za osposobljenost i kvalitetu medicinskih (ili kliničkih) laboratorija.  Usluge medicinskih laboratorija važne su za skrb o bolesniku, a kliničko osoblje je odgovorno za ovu skrb. Ova međunarodna norma namijenjena je za uporabu za trenutno prepoznate discipline usluga medicinskih laboratorija, a može biti korisna i za druge discipline kao što su klinička psihologija ili medicinska fizika.

Norma ISO 15189 doživjela je tri izdanja. Novo izdanje ISO 15189:2012 zamjenjuje i ukida staro izdanje ISO 15189:2007, koje je tehnički revidirano. Novo izdanje norme u dodatku B daje korelaciju između starog i novog izdanja norme. Novo izdanje norme ISO 15189 prošireno je, detaljnije pojašnjeno i usklađeno sa ISO 9001:2008 i ISO/IEC 17025:2005. Sami naslovi nekih točaka su izmijenjeni, a tehnički zahtjevi prošireni su s 8 na 10 točaka. Prethodna točka 5.8 (prikazivanje rezultata) u novom izdanju je podijeljena na 5.8 (prikazivanje rezultata) i 5.9 (objavljivanje rezultata). U prethodnom izdanju, dodatak B odnosio se na laboratorijski informacijski sustav, a što je postalo zahtjev 5.10 u novom izdanju norme.


Nazivi i definicije su prošireni novim izrazima, a neke od starih definicija su izmijenjene i dane u preciznije obliku. Sve promjene u novom izdanju norme u odnosu na staro izdanje možete provjeriti ovdje.


Kratak pregled novog izdanja norme HRN EN ISO 15189:2012 možete pogledati ovdje.

1
17
Siq N
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
25 TUV
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

SIQ

NAJČITANIJE

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

LINKOVI

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće