Ponedjeljak 03 Lis 2022
Ispis

Certifikat Poslodavac Partner

poslodCertifikat Poslodavac Partner je projekt kojim se želi prepoznati, nagraditi i promovirati tvrtke i organizacije koje imaju najbolje procese upravljanja ljudskim resursima na hrvatskom tržištu rada. Certifikat dodjeljuje tvrtka SELECTIO, vodeća savjetnička kuća u području upravljanja ljudskim resursima. Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje se svim organizacijama koje zadovoljavaju visoke standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima.

Organizacije prolaze certifikacijski proces u kom se ocjenjuje 45 procesa upravljanja ljudskim resursima. Certifikatom se neovisno i mjerljivo demonstrira uspjeh poslodavca što je, u kombinaciji s medijskom promocijom u sklopu Certifikata, izvrstan alat u promociji organizacije i privlačenju najboljih zaposlenika. Zahvaljujući provjerenoj metodologiji, Certifikat Poslodavac Partner se koristi i kao izuzetno kvalitetan alat za procjenu, dizajn i razvoj procesa upravljanja ljudskim resursima.

Kvalitetno upravljanje ljudskim kapitalom, koje se očituje kroz partnerski odnos poslodavca i posloprimca, uz sposobnost poslodavca da se najboljim kadrovima nametnu kao poslodavac izbora, glavna je odrednica prednosti poduzeća u današnjem gospodarstvu. Transparentnost današnjeg tržišta rada i težnja ka izvrsnosti u svim segmentima poslovanja dodatno intenziviraju borbu za talentima.

cep certifikat 000Misija projekta Certifikat Poslodavac Partner
Senzibilizirati širu gospodarsku javnost o značenju upravljanja ljudskim resursima
naprijediti HR procese u skladu s najboljim svjetkim praksama
Promovirati funkciju upravljanja ljudskim resursima u organizacijama
Prepoznati i istaknuti organizacije koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima

Brojne su prednosti uključivanja organizacije u projekt Certifikat Poslodavac Partner među kojima su tri najznačajnije:
Detaljna analiza
- brza, temeljita i strukturirana procjena stanja procesa upravljanja ljudskim resursima
- gap analiza koja omogućuje prepoznavanje prioritetnih projekata za razvoj
- benchmark analiza - usporedba s poslodavcima iz regije
- međusobna usporedba kćeri kompanija ili regionalnih kompanija unutar jedne grupacije
Jačanje razvoja
- prijedlozi za poboljšanje funkcije upravljanja ljudskim resursima
- primjeri najboljih svjetskih praksi
- podrška u implementaciji procesa upravljanja ljudskim resursima
- praćenje razvoja funkcije kroz godine
Snažna promocija
- jačanje brand-a kroz dodatnu potvrdu svog poslovanja
- izgradnja imidža poželjnog poslodavca i poslovnog partnera
- korištenje znaka i statusa Poslodavac Partner u internoj i vanjskoj komunikaciji
- promocija kroz marketinšku kampanju projekta 

cpp

Proces certificiranja
Proces certificiranja zamišljen je na način da što više olakša klijentu. Naši certifikatori odrađuju većina posla za Vas, a Vaša je dužnost pripremiti potrebne materijale i osigurati vrijeme za sastanke. Nakon potpisivanja ugovora, organizacija prolazi sljedeće korake procesa certificiranja:
Priprema za certificiranje
Organizacija ispunjava upitnik s osnovnim pitanjima o HR procesima.
Strukturirani intervju i prikupljanje potrebnih materijala
Kroz pitanja usmjerena na HR procese, Certifikatorski tim dobiva informacije potrebne za određivanje statusa organizacije u sustavu bodovanja za Certifikat.
Izrada Zapisnika i autorizacija podataka
Certifikatorski tim priprema sažeti opis postojećeg sustava upravljanja ljudskim resursima unutar organizacije koji dostavlja na pregled i autorizaciju predstavniku organizacije.
Bodovanje
Svaki član tima neovisno boduje procese opisane u Zapisniku u skladu s Knjigom standarda te se potom konsenzusom usklađuju ocjene.
Ukoliko određeni procesi ne zadovoljavaju standard Certifikata, Klijent može odlučiti uzeti 3 mjeseca stanke radi unapređenja istih, prije nego Certifikatorski tim izradi finalno bodovanje i nakon toga procijeni da li je tvrtka zadovoljila standarde za dobivanje Certifikata.
Izrada Finalnog izvješća
Finalno izvješće uključuje osvrt na sva područja, grafičku usporedbu sa standardima projekta, usporednu analizu s drugim organizacijama i sugestije za daljnje poboljšanje.
Prezentacija rezultata
Prezentacija rezultata predstavnicima organizacije i izrada Sažetka izvješća za menadžment s kratkim pregledom ključnih rezultata i zaključaka.
Dodjela i promocija
Ukoliko organizacija zadovolji standarde uručuje joj se Certifikat na period od 12 mjeseci tijekom kojeg ima pravo koristiti znak Poslodavac Partner te je promovirana kroz medijsku kampanju projekta.
Razvoj procesa upravljanja ljudskim resursima
Organizacije koje žele iskoristiti metodologiju Certifikata za razvoj funkcije mogu u projekt ući u fazama te na osnovu prvobitne analize odrediti period za razvoj procesa nakon kojeg slijedi ponovna analiza i završetak certifikacijskog procesa.

Selectio d.o.o.
Strojarska cesta 20, Zagreb
Telefon: + 385 1 6388 204
Fax: + 385 1 6065 256
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više podataka o certifikatu Poslodavac Partner možete saznati na internetskoj stranici www.poslodavacpartner.org.

Izvor:SELECTIO

1
17
10
Dnv L Nov
16 1
5
8
4
Crolablogo
13
TUV Logo N
11
Adria Logo
HGK Grb
24 M
Icr M

SPECIJALI

BVC

SEMINARI

SGS

KONFERENCIJE

SUSTAVI UPRAVLJANJA

METROTEKA

NAJČITANIJE

Što je ''calibration''?

n umjEngleska riječ ''calibration'' ponekad zadaje izvjesne glavobolje budući da se ne može jednoznačno prevesti na hrvatski jezik. Iako joj je osnovno značenje 'umjeravanje', ipak ponekad označava i druge aktivnosti koje nisu umjeravanje. U ovom članku ukratko je opisano koje su osnovne situacije u kojima se susrećemo s riječi 'calibration' i što one znače u tehničkom smislu.

 

PDCA krug (Demingov krug)

n pdcaProcesni pristup je jedno od osnovnih načela upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001, a bazira se na postavci da je za učinkovito funkcioniranje organizacije nužno utvrditi njene međusobno povezane radnje (procese) te njima upravljati na jednostavan, učinkovit i efikasan način.

 

Novo izdanje norme ISO 9001:2015

n 9001Radna grupa naziva TC 176/SC 2 Quality systems ISO tehničkog odbora Technical Committee ISO/TC 176 - Quality management and quality assurance koji je odgovoran za donošenje norma iz područja upravljanja i osiguravanja kvalitete izrađuje novo izdanje norme ISO 9001 koja se planira objaviti krajem 2015. godine.

 

Politika i ciljevi upravljanja okolišem prema ISO 14001:2004

n 14001Norma ISO 14001:2004 Sustavi upravljanja okolišem – Zahtjevi s uputama za uporabu navodi zahtjeve za sustav upravljanja okolišem koji će organizaciji omogućiti razvoj i primjenu politike i ciljeva koji uzimaju u obzir zakonske zahtjeve i informacije o značajnim aspektima okoliša.

 

Razlike između pritužbi i žalbi

n pizZahtjevi mnogih norma propisuju da organizacije moraju rješavati pristigle pritužbe ili žalbe. Riječ pritužba je isto što i prigovor, a riječ žalba je isto što i priziv. Ovdje ćemo objasniti koje su razlike između pritužbi/prigovora i žalbi/priziva kroz pregled zahtjeva triju norma u kojima se propisuje rješavanje pritužbi i žalbi.

 

Kako provesti unutrašnji audit

n audUnutrašnji audit (interni audit) se provodi zbog toga što se pomoću njega želi ocijeniti vlastiti sustav upravljanja, pronaći nedostatke u tom sustavu i što prije ih ispraviti. Kako najbolje provesti unutrašnji audit muči mnoge organizacije.

 

Postupak akreditacije laboratorija

n akrOpisujemo faze kroz koje treba proći laboratorij koji se želi akreditirati. Faze postupka akreditacije su opisane na temelju HAA Pravila za akreditaciju koja je objavila Hrvatska akreditacijska agencija (HAA). Opisujemo postupak akreditacije od upita za akreditaciju do dobivanja Potvrde o akreditaciji na osnovu vlastitog iskustva akreditiranog laboratorija.

 

Dobra laboratorijska praksa

n dlpDLP - Dobra laboratorijska praksa (GLP - Good Laboratory Practice) je sustav upravljanja laboratorijima koji osigurava pouzdanost rezultata ispitivanja koja provode laboratoriji. Dobra laboratorijska praksa se primjenjuje u laboratorijima radi poboljšavanja rada laboratorija.

 

Zadovoljstvo kupca

n kupKupac je osoba ili organizacija koja prima proizvod, a zadovoljstvo kupca je predodžba kupca o razini do koje su ispunjeni njegovi zahtjevi. Svaka organizacija živi od svojih kupaca koji su manje ili više zadovoljni. Mnoge norme za sustave upravljanja propisuju zahtjeve u kojima se mora pratiti i poboljšavati zadovoljstvo kupaca.

 

Izrada priručnika kvalitete

n pkPriručnik kvalitete opisuje sustav upravljanja kvalitetom u skladu s uspostavljenom politikom kvalitete i ciljevima kvalitete. On može sadržavati cjelokupni sustav upravljanja kvalitetom, uključujući i sve potrebne dokumentirane postupke.

 

Ishikawa dijagram

n ishiIshikawa dijagram (dijagram uzroka i posljedica, C&E dijagram, “riblja kost”) počeo je razvijati prof. Kaoru Ishikawa na Sveučilištu u Tokiju 1943. godine. Ishikawa dijagram predstavlja jednostavnu i vrlo korisnu metodu za sagledavanje što više mogućih uzroka koji dovode do posljedice/problema koji se analizira

 

Izdanja norme ISO 9001

n rev9001Norma ISO 9001 određuje zahtjeve sustava upravljanja kvalitetom koji su primjenjivi za sve organizacije bez obzira na njihovu vrstu i veličinu. Ova norma promiče prihvaćanje procesnog pristupa. Norma propisuje kako organizacija mora uspostaviti, dokumentirati, primijeniti i održavati sustav upravljanja kvalitetom

 

Zbog čega je važna dobra poslovna komunikacija?

n komPoslovna komunikacija pomaže organizacijama u boljem funkcioniranju i ostvarivanju uspjeha na poslovnom planu. Dobro komuniciranje među osobljem, ali i prema javnosti organizacije dovodi do njenog uspješnijeg rada, a tako i do postizanja željenog profita i zarade što je cilj većine organizacija u svijetu.

 

ZNAKOVI KVALITETE

LITERATURA

MENADŽMENT

EG

HMD ČASOPIS

Portal Svijet kvalitete koristi kolačiće (cookies) zbog pružanja bolje funkcionalnosti portala. Nastavkom pregleda portala slažete se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više podataka o kolačićima i vašoj privatnosti možete saznati na Privatnost korisnika.

Prihvaćam kolačiće